Skip navigation
Ladattavat tiedostot

Tästä se lähtee!

Posted on:

Ensimmäinen blogi ja uudet tilat

Uuden kynnyksellä jälleen kerran. Sama naama uudessa paikassa, mutta niin täynnä intoa ja perhosia mahassa. Aiemminkin on ollut vastaavanlaista tuntumaa, ensimmäisen kerran kun lääketieteelliseen pääsi, toisen kerran kun viimein pääsi erikoistumaan, tuolloin palvelujen aloittamien https://odl.fi/palvelut/odl-liikuntaklinikka/ jännitti kovasti. Lisäksi muutamia muita kertoja voisin nimetä, mutta ei nyt liikaa jaaritella. Kuitenkin nyt kaikki on niin paljon jännittävämpää, uutta ja erilaista.

Tällä kertaa lähdetään oikeasti kokeilemaan omien siipien kantavuutta, lähdetään tekemään asioita juuri niin kuin itse haluaa, varmasti myös virheiden ja niistä oppimisen kautta. Mutta joka tapauksessa vastataan ainoastaan itselle ja asiakkaille. Eli ihan omasta pienestä klinikasta tai kuten itse kuvailen ”kömmätistä” lähdetään tekemään laadukasta ja edullisempaa lääkäripalvelua. Tosiaan pitkään olen jo miettinyt ja unelmoinut omasta pienestä vastaanotosta ja tässä se nyt on. Hehku Terveys.

Hehku Terveyttä aikanaan ideoidessa tärkein ajatus on ollut laadukkaiden lääkäripalveluiden tuottaminen halvemmilla hinnoilla, mikä tarkoittaa sitä, että Hehku Terveydessä ei peritä toimistomaksua eikä erillistä Kanta-maksua. Tällä pystyn myös palvelemaan paremmin asiakkaita, joilla ei mahdollisesti vakuutuksia ole. Lisäksi esimerkiksi kortisoni-injektiossa ei tule mitään useita erillisiä maksuja vaan maksat tietyn hinnan vastaanoton yhteydessä. (Kortisoni-injektion hinta vastaanoton yhteydessä on 25 euroa ja on varmasti halvempi kuin muilla yksityisillä palveluntuottajilla). Tämä kaikki mahdollistetaan sillä, että allekirjoittanut hoitelee yhden miehen firmassa sitten laskutukset ja muut asiat. http://hehkuterveys.fi/joni-keisala-laakari-hinnasto/

Toinen kantava teema/idea on ollut paikallisuus. Hehku Terveydessä asioidessa asioit siis paikallinen firman kanssa. Tällä hetkellä tuntuu trendinä olevan, että isommat palveluntuottajat ostavat palveluntuottajia ja tätä kautta lyövät painetta pienemmille ja monesti paikallisille yrittäjille. Näen että paikallisena yrittäjänä minulla on myös mahdollista luoda sitten paikallisia yrittäjiä tukevaa toimintaa. Toki täytyy sanoa, että hoitoa mietittäessä aina pitää kuitenkin miettiä asiakkaalle yksilöllisesti paras hoitopaikka esim. fysioterapian suhteen. Joskus se voi olla isompi palveluntuottaja, joskus pienempi. Onneksi fysioterapia kenttä Rovaniemellä on laaja ja laadukkaita fysioterapeutteja löytyy laajalti. Mielestäni kuitenkin tällä hetkellä ja tulevaisuudessa on tärkeää tukea paikallista toimintaa.

Kolmantena teemana ollut ajatus, että saat tehdä asioita kuten haluat ja toteuttaa sitä kautta itseä. Mietitään nyt vaikka sitä, että haluaisinkin alkaa pitämään ns. liikkuvia vastaanottoja eli kävisin asiakkaan kanssa, vaikka kävelemässä ja keskustelemassa asioista. Ei tarvitse välttämättä kysyä kuin itseltä ja ryhtyä tuumasta toimeen.

Toki täytyy muistaa, että terveyden kanssa toimiessa hyvät hoitokäytännöt ja eettinen toimiminen on tärkeää, mutta mitäpä tilanteissa, joissa tutkimustuloksissa ei ole mitään selittävää ja asiakkaalla silti oireita? Tällä tavalla tahtoo monesti käydä, että tutkimuksien mukaan missään ei ole mitään rikki tai vialla mutta asiakkaalla oireita. Hyvänä esimerkkinä vaikka raudanpuute. Ferritiini on ”viitearvoissa” mutta asiakkaalla tähän liittyviä oireita. Toinen esimerkki säteilevä kipu, mutta kuvissa ja hermoratatutkimuksissa ei mainittavaa. Tuolloin voi ongelma olla esimerkiksi kalvo/fasciaperäinen. Mahdollisesti fascioiden pohtiminen voisi olla tulevaisuudessa hyvä blogin aihe.

Ja toki mukava asia on, että voin tehdä työtäni juuri sillä asenteella ja rempseydellä, jolla olen tottunut tekemään asioita. Värimaailmallakin olen tahtonut tuoda esille minulle tärkeitä asioita. Oranssi ja keltainen symboloivat kuitenkin lämpöä, toivoa, voimaa ja elinvoimaa.

Pitäähän tässä toki tunnusta, että varmastikaan ei tämä taival tule olemaan pelkää ruusuilla tanssimista. Tietenkin pienellä toimijalla ei ole mahdollista olla omia kuvantamispalveluita tai laboratoriota, mutta onneksi näihinkin on mahdollista sopia yhteistyökuvioita. Lisäksi pienenä toimijana isojen vakuutusyhtiöiden kanssa toimiminen voi olla haastavaa esimerkiksi maksusitoumuksien kanssa. Joka tapauksessa asiakkaan vakuutuksen kyllä kattavat käynnit Hehku Terveydessä, mutta käynnit pitää ensin maksaa itse ja sen jälkeen ne voi periä vakuutusyhtiöltä.

Joka tapauksessa katselee tilannetta miltä kantilta tahansa niin hyviä ja huonoja puolia varmasti tässä tilanteessa on, mutta itseni kannalta tämän on paras mahdollinen ratkaisu. Toivottavasti tämä näkyy myös vastaanotto tilanteissa ja mahdollisesti tulevaisuudessa. Tiedä koskaan mihin ja miten tätä sitten saa kasvatettua ja minkälaista toiminta on esimerkiksi 2-3 vuoden kuluttua. Toivottavasti ainakin ollaan vielä pystyssä.

No tästä tämä tarina kuitenkin alkaa!

Joni Keisala, Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Hehku Terveys, Rovaniemi

Blogi